Primarul Capitalei a venit joi cu o propunere pentru decongestionarea traficului.

"Într-o perioadă nu foarte îndepărtată vom lansa un alt proiect menit să decongestioneze circulaţia şi să mai rezolve, parţial măcar, aglomeraţia din Capitală, şi anume, pe liniile de tramvai, acolo unde structura acestora permite, va circula şi autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Nu va mai fi nevoie să avem o situaţie de genul celei care s-a întâmplat cu pilotul din zona de nord a Capitalei, în zona Băneasa - care, pe de o parte, rezolva problema, dar cetăţenii consideră că, prin rezolvarea uneia, creezi alte două-trei probleme - şi atunci am spus că, pentru început, benzile unice din Capitală să fie cele care sunt deja create şi au această infrastructură, şi anume autobuzele să poată să intre pe linia de tramvai. Avem deja câteva trasee pe care le-am stabilit, acest proiect poate să demareze în scurt timp", a declarat  primarul Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, ea a anunţat că Linia 21 va avea un gard pe protecţie, pentru a împiedica autoturismele să mai circule pe linia de tramvai.

"În scurt timp vă vom invita la un alt eveniment, şi anume transformarea liniei de tramvai 21, din zona Colentina, pe modelul succesului pe care l-a înregistrat linia 41, şi anume, această linie de tramvai să fie protejată printr-un gărduleţ - ca să îi spunem aşa, generic - astfel încât autoturismele să nu mai poată să pătrundă pe linia de tramvai şi să blocheze astfel circulaţia", a explicat Firea.