Gabriela Firea, primarul Capitalei, s-a arătat iritată de încercarea Avocatului Poporului de a bloca decizia autorității municipale de a ridica mașinile parcate ilegal.

Avocatul Poporului a anunțat vineri că s-a sesizat din oficiu și solicită prefectului de București atacarea în contencios a Hotărârii CGMB privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate pe rețeaua principală de străzi a Capitalei, dar primarul general a criticat solicitarea.

„Instituția Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimțirii! Ne șicanează și ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuții care blochează cu mașinile: spitale, școli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilități, instituții, linii de tramvai, stații de autobuz, chiar proprietăți private, sub pretextul că 'am coborât să-mi iau țigări'... și se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale școlilor din mediul rural, în toate spitalele din țară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!”, a scris Firea, pe Facebook.

Potrivit Avocatului Poporului, hotărârea „nesocotește normele legale în aplicarea cărora a fost dată și stabilește competența alternativă a polițiștilor rutieri sau locali în constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale, iar nu competența exclusivă a polițiștilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege”.