Primarul general al Capitalei a anunțat marți că școlile rămân închise toată săptămâna și le-a cerut părinților să apeleze la rude și prieteni, iar dacă nu au o soluție să sune la Direcția de Asistență Socială.

”Am fost și eu mamă tânără și știu ce înseamnă să nu te descurci într-o astfel de situație, dar cred că trebuie să dăm dovadă de omenie şi de solidaritate, să ne ajutăm între noi și să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii pentru că sunt şcolile închise. Doamne ferește, dacă un copil ce bolnav, ce facem? Ne supărăm pe autorități? Înţeleg dificultatea prin care trec familiile care nu au cum să se descurce în această perioadă cu copilașii, dar, în primul rând, cred că şcolile sunt deschise pentru educaţie, și nu doar pentru supraveghere şi îngrijire... Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, în familie, printre prieteni, printre cunoscuți, astfel încât să-și protejeze copiii și să nu îi lase în ger, viscol și niscol abundente doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu”, a declarat Gabriela Firea, la comandamentul organizat la Primăria Capitalei.

Primarul general a anunțat că familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii pot apela la Direcţia de Asistenţă Socială.

"Pentru situaţiile excepţionale, în care o familie chiar nu găseşte cu cine să lase copiii ...  venim în ajutor și să rog să ne transmiteți această solicitare, la numărul Tel Verde 0800 800 868. Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială... vom găsi soluţii punctuale", a precizat Firea.

”Ne pasă de toată lumea. Nu toţi copiii ajung la şcoală acum cu maşina încălzită a părinţilor, cei mai mulţi ajung cu mijloacele de transport ori pe jos. Lucrurile nu arată bine, va fi în continuare ger, se vor resimţi minus 20 de grade, minus 22 de grade în Bucureşti. Nu ar fi înţelept sau corect să deschidem şcolile pe ger", a mai spus ea.