Primarul general al Capitalei a anunțat marți că școlile rămân închise toată săptămâna și le-a cerut părinților să apeleze la rude și prieteni, iar dacă nu au o soluție să sune la Direcția de Asistență Socială.

”Am fost și eu mamă tânără și știu ce înseamnă să nu te descurci într-o astfel de situație, dar cred că trebuie să dăm dovadă de omenie și de solidaritate, să ne ajutăm între noi și să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii pentru că sunt școlile închise. Doamne ferește, dacă un copil ce bolnav, ce facem? Ne supărăm pe autorități? Înțeleg dificultatea prin care trec familiile care nu au cum să se descurce în această perioadă cu copilașii, dar, în primul rând, cred că școlile sunt deschise pentru educație, și nu doar pentru supraveghere și îngrijire... Îi înțeleg pe părinți, dar îi rog să găsească soluții, în familie, printre prieteni, printre cunoscuți, astfel încât să-și protejeze copiii și să nu îi lase în ger, viscol și niscol abundente doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu”, a declarat Gabriela Firea, la comandamentul organizat la Primăria Capitalei.

Primarul general a anunțat că familiile care nu au cu cine să-și lase copiii pot apela la Direcția de Asistență Socială.

"Pentru situațiile excepționale, în care o familie chiar nu găsește cu cine să lase copiii ...  venim în ajutor și să rog să ne transmiteți această solicitare, la numărul Tel Verde 0800 800 868. Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială... vom găsi soluții punctuale", a precizat Firea.

”Ne pasă de toată lumea. Nu toți copiii ajung la școală acum cu mașina încălzită a părinților, cei mai mulți ajung cu mijloacele de transport ori pe jos. Lucrurile nu arată bine, va fi în continuare ger, se vor resimți minus 20 de grade, minus 22 de grade în București. Nu ar fi înțelept sau corect să deschidem școlile pe ger", a mai spus ea.