Primarul general al Capitalei recunoaște că este o neplăcere pentru bucureșteni să stea blocați în trafic, dar spune că e mai bine așa decât să fie surprinși de o eventuală furtună pe stradă. „Am înţeles că nu toată lumea mă iubeşte”.

Gabriela Firea a reacționat după ce bucureștenii au comentat ironic pe rețele de socializare panica indusă în legătură cu o furtună puternică ce urma să lovească miercuri Capitala și județul Ilfov, deși ANM a emis doar un cod galben de ploi și vânt.

„Este de preferat - chiar dacă este o neplăcere şi o recunosc şi îmi cer scuze personal - să stai în trafic, decât să fii surprins pe stradă de o furtună puternică declanşată de un ciclon, pentru că s-ar fi putut pierde vieţi omeneşti. Întotdeauna voi acţiona conform legii şi nu mă voi lăsa influenţată de anumite critici. Am înţeles că nu toată lumea mă iubeşte, dar toată lumea trebuie să respecte instituţiile”, a declarat Firea, citată de News.ro.

Primarul Capitalei a decis miercuri încheierea cursurilor școlare la ora 17 și a sfătuit bucureștenii să rămână în case pentru că o furtună puternică urmează să lovească Bucureștiul și județul Ilfov.

Furtuna ce a urmat nu a fost atât de puternică, iar în multe zone din București și Ilfov doar a bâtut vântul, fără precipitații.

Anunțul Gabrielei Firea a panicat, însă, bucureștenii, care s-au trezit blocați în trafic ore întregi.

„Dacă din cauza primăriei, a faptului că noi nu am informat care sunt condiţiile meteorologice mureau oameni, cine răspundea? Eu sau comentatorii de pe Facebook? Prefer să luăm măsurile legale şi să constatăm că furtuna nu a fost atât de puternică. ANM transmite o prognoză, nu există serviciu meteo în lume care să fi putut spune la milimetru, la secundă când debutează un fenomen meteo extrem. Nu sunt de acord cu campania de denigrare a ANM-ului”, a mai spus primarul Gabriela Firea.