Primarul general al Capitalei recunoaște că este o neplăcere pentru bucureșteni să stea blocați în trafic, dar spune că e mai bine așa decât să fie surprinși de o eventuală furtună pe stradă. „Am înțeles că nu toată lumea mă iubește”.

Gabriela Firea a reacționat după ce bucureștenii au comentat ironic pe rețele de socializare panica indusă în legătură cu o furtună puternică ce urma să lovească miercuri Capitala și județul Ilfov, deși ANM a emis doar un cod galben de ploi și vânt.

„Este de preferat - chiar dacă este o neplăcere și o recunosc și îmi cer scuze personal - să stai în trafic, decât să fii surprins pe stradă de o furtună puternică declanșată de un ciclon, pentru că s-ar fi putut pierde vieți omenești. Întotdeauna voi acționa conform legii și nu mă voi lăsa influențată de anumite critici. Am înțeles că nu toată lumea mă iubește, dar toată lumea trebuie să respecte instituțiile”, a declarat Firea, citată de News.ro.

Primarul Capitalei a decis miercuri încheierea cursurilor școlare la ora 17 și a sfătuit bucureștenii să rămână în case pentru că o furtună puternică urmează să lovească Bucureștiul și județul Ilfov.

Furtuna ce a urmat nu a fost atât de puternică, iar în multe zone din București și Ilfov doar a bâtut vântul, fără precipitații.

Anunțul Gabrielei Firea a panicat, însă, bucureștenii, care s-au trezit blocați în trafic ore întregi.

„Dacă din cauza primăriei, a faptului că noi nu am informat care sunt condițiile meteorologice mureau oameni, cine răspundea? Eu sau comentatorii de pe Facebook? Prefer să luăm măsurile legale și să constatăm că furtuna nu a fost atât de puternică. ANM transmite o prognoză, nu există serviciu meteo în lume care să fi putut spune la milimetru, la secundă când debutează un fenomen meteo extrem. Nu sunt de acord cu campania de denigrare a ANM-ului”, a mai spus primarul Gabriela Firea.