Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că acesta ar fi audiat în într-un dosar deschis în urma unei plângeri depuse de un om de afaceri.

Potrivit acelorași surse, la DNA a ajuns și fostul general SRI Dumitru Dumbravă pentru a fi audiat în același dosar.

După 15 ore de audieri, fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar, ca urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a declarat joi, într-o intervenție la Antena 3, că aceștia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obțină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanță de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene, relatează Agerpres.

Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, a fost condamnat în luna februarie de Tribunalul București la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false și spălare de bani, într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.