Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că primul raport al controlului făcut la Primăria Capitalei a fost trimis la procurorii anticorupție.

"Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris luni, pe Facebook, Florin Cîțu.

Anterior, Cîțu a anunțat, într-o conferință de presă, că în urma controlului făcut de Ministerul finanțelor la Primăria Capitalei au fost identificate nereguli grave, prejudiciul fiind de aproximativ 200 de milioane de lei (40 de milioane de euro).

"Aș vrea să știți situația reală a finanțelor Primăriei Municipiului București, pentru că toți trăim în acest oraș și vrem să știm cum au fost cheltuiți banii în acest an. În primul rând, câteva informații generale. Veniturile Primăriei Municipiului București în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului București", a spus Florin Cîțu.

Primarul general în funcție, Gabriela Firea, l-a acuzat pe ministrul finanțelor că a demarat un "control politic" la Primăria Capitalei în decembrie 2019.

"Domnul ministru Cîțu a mai inventat încă o așa zisă vinovăție. A inventat și un prejudiciu. Este de râs. Domnul ministru se bate cu mine pentru că eu sunt primul om pe lista PSD la Senat. Dumnealui este primul om pe lista PNL la Senat. Rămâne să vedem pe cine vor alege bucureștenii: un ministru care a îngropat pur și simplu economia țării, care ne îndatorează în fiecare zi cu dobânzi imense, sau un fost primar general care a lăsat în urma sa niște lucruri durabile în Capitală", a spus Firea.