Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni dimineața, că jandarmii și deținuții vor contribui la deszăpezirea arterelor secundare și a trotuarelor.

"În ceea ce privește mult discutatele deszăpeziri de pe străduțele secundare și de pe trotuare, am luat legătura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justiției, cu domnul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România, care ne vor sprijini cu deținuți și jandarmi pentru a reuși să deszăpezim toate trotuarele și toate străduțele secundare, într-un procent mult mai mare decât s-a făcut până acum și anume circa 40%, considerabil mai mult față de anii trecuți", a declarat Gabriela Firea, la ședința comandamentului de iarnă, relatează Agerpres.

"Cred că ajutorul este bine-venit din partea Administrației Penitenciarelor și a Ministerului de Interne, mulțumesc foarte mult Guvernului pentru acest sprijin, dar vreau să vă spun că aceasta este o măsură pe care am luat-o în criză. De la anul, vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate și trebuie să își asume și ei că sunt mai multe exigențe și trebuie să fie degajată și zona a doua de prioritate", a mai spus primarul general.

Firea a subliniat că persoanele care se află în detenție vor efectua această activitate doar pe bază de voluntariat.

Managerul Spitalului Colentina, demis

Gabriela Firea a mai anunțat, luni, că l-a demis pe managerul Spitalului Clinic Colentina, Bogdan Andreescu, pentru tratarea superficială a actului managerial și pentru că nu a asigurat căldura în unitatea sanitară.

"Azi dimineață am semnat dispoziția pentru demiterea managerului Spitalului Colentina pentru motive întemeiate de nerespecatare a contractului de management și anume asigurarea condițiilor decente, normale pentru toți pacienții. La fel se va întâmpla cu orice manager de spital sau de instituție care nu își respectă contractul, care nu își asumă responsabilități și care consideră că poate să facă absolut ce dorește față de cetățeni", a avertizat Firea, potrivit Mediafax.

Primarul general a susținut că la Spitalul Colentina nu era vorba de o problemă la RADET.

"Am dispus luarea unor măsuri urgente, control să aflăm ce s-a întâmplat, de ce Spitalul Colentina nu este pregătit să facă față unei perioade geroase și care sunt motivele pentru care o perioadă destul de lungă de timp pacienții și chiar medicii de la Spitalul Colentina stau în frig în condițiile în care în celelalte unități spitalicești lucrurile erau normale, pentru că managerii se pregătiseră. Nu era o problemă de la RADET, presiunea și temperatura erau normale, am verificat personal acest lucru, ci era o problemă internă, de lipsă de management, de inexistență a unui contract de mentenanță, de inexistență a unei revizii care se face înaintea sezonului rece și în general o tratare superficială a actului managerial", a spus ea.