Germania, prin intermediul Ambasadei germane la București, sprijină din nou proiectul [Susținerea cadrelor didactice din învățământul în limbă germană din România" cu o sumă totală de 900.000 de euro.

Această finanțare este destinată promovării limbii germane la nivel de limbă maternă în școlile și în instituțiile de învățământ de stat din România și de a reduce deficitul de cadre didactice calificate. Prin perfecționarea periodică a profesorilor vorbitori de limba germană și prin elaborarea de manuale moderne în limba germană, proiectul își propune să le permită elevilor din România să continue învățarea limbii germane la nivel nativ.

Mai mult, tinerii vorbitori de limbă germană vor fi motivați să urmeze o carieră didactică.  Proiectul este implementat de Fundația Saxonia din județul Brașov. Prin urmare, ambasadorul Germaniei, Dr. Peer Gebauer, și directorul general al Fundației Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat luni, la Ambasada Germaniei la București, acordul de finanțare pentru suma de 900.000 de euro. Peste 900 de profesori și educatori beneficiază astfel de indemnizații.

Scopul este de a asigura o predare de înaltă calitate în limba germană. De asemenea, proiectul sprijină echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învățământul în limba germană maternă din România.

"Peste 22.000 de copii și elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă. Prin acest proiect, ne aducem contribuția pentru a ne asigura că profesorii vorbitori de limba germană oferă în continuare un învățământ excelent în limba germană în multe școli din România. Totodată, dorim să folosim acest proiect pentru a contracara migrația acestor profesori către alte profesii. Prin măsuri de formare profesională și manuale moderne, în România se poate oferi o educație în limba germană de înaltă calitate pedagogică", a declarat  ambasadorul Peer Gebauer: 

Directorul general al Fundației Saxonia, Klaus-Harald Sifft a declarat că acest proiect le arată profesorilor că predarea în limba germană este "apreciată și că munca suplimentară corespunzătoare este recunoscută".

"Școlile de stat cu predare în limba germană ca limbă maternă sunt vitale pentru minoritatea noastră și sunt foarte căutate solicitate, inclusiv în rândul populației vorbitoare de limbă română. În fond, acești elevi sunt beneficiarii proiectului de  susținere a profesorilor vorbitori de limba germană, care reprezintă astfel o investiție în generația următoare", a spus el.