Noi date comunicate de Agenția pentru Agenda Digitală a României arată că Hexi Pharma a încheiat peste 3.000 de contracte în valoare de aproape 60 de milioane de lei prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice între 2011 și 2015.

Astfel, în ultimii cinci ani, Hexi Pharma a obținut 3.041 de contracte, în valoare totală de 59,41 milioane de lei, considerabil mai mult decât ocupantul locului doi, firma Al-Carina, care a câștigat doar 47 de contracte, dar cu o valoare de 34,85 milioane de lei.

În SEAP, Hexi Pharma figurează cu 141 de contracte din anunțuri de atribuire la anunțuri de participare, în valoare de 46 milioane de lei, 87 de contracte din anunțuri de atribuire la invitații de participare, în valoare de aproape 5 milioane de lei, 9 contracte din notificările cumpărărilor directe, în valoare de 0,2 milioane de lei și 2.804 de cumpărări directe, în valoare de 8 milioane de lei.

Datele comunicate de AADR completează lista contractelor de achiziții de biocide din 2015 comunicată recent de Ministerul Sănătății, unde Al Carina figura cu un contract de peste 10 milioane de lei cu Spitalul Județean din Târgu Mureș, ceea ce distorsiona topul, dat fiind că Hexi Pharma, cu peste 600 de contracte, a obținut un total de doar 8 milioane de lei.

De asemenea, datele arată amploarea problemei ridicate de retragerea tuturor dezinfectanților produși de Hexi din spitale, decisă de autorități după verificarea calității produselor.