Firma Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de procurorii de la Parchetul General, au declarat, vineri, surse judiciare pentru Mediafax. Polițiștii fac percheziții informatice în dosar.

Acuzațiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare de produse.

Totodată, polițiștii fac, vineri, percheziții informatice în dosarul Hexi Pharma, fiind verificate calculatoarele și telefoanele directorului general Flori Dinu și ale chimistului fabricii.

Anchetatorii caută date ce ar putea susține indiciile pe care le au în dosar, fiind începută urmărirea penală pentru "zădărnicirea combaterii bolilor" și "falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse".

În paralel, procurorii fac audieri la sediul Parchetului General, fiind citat administratorul legal al firmei.

Pe rolul Tribunalului București este înregistrată o cerere a Hexi Pharma, firma în legătură cu care există suspiciuni că a comercializat dezinfectanți diluați pentru spitalele din România, privind intrarea în insolvență.

Dosarul a fost înregistrat la data de 10 mai pe rolul instanței. Potrivit informațiilor care apar în cererea de insolvență, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei, primul termen din dosar urmând să aibă loc la data de 17 mai, la Tribunalul București.

Hexi Pharma a invocat, în cererea de insolvență depusă la Tribunalul București, pe lângă o datorie de 23,5 milioane de lei către bugetul de stat și către furnizori ai societății, facturi în valută neachitate de peste 20 de milioane de euro către două offshore-uri din Cipru.

Unul dintre acestea are legătură cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, iar celălalt se regăsește în acționariatul Unilab SA, deținătoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma.

Potrivit Digi24, compania susține că SRI și Ministerul Apărării Naționale ar avea datorii către furnizorul de substanțe dezinfectante.