Hexi Pharma "a livrat", miercuri, două comunicate,susținând că a jucat după cum i-a spus sistemul și că, după moartea lui Condrea, nu va mai tăcea. Firma susține că scandalul, așa cum e gestionat de presă, tinde să îngroape problemele din sănătate.

Compania afirmă că livrează dezinfectanți din anul 1996, aceștia fiind supuși "unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian".

"Niciodată nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare dată, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme s-au identificat la timp, astfel încât sub nicio formă nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital, clinică sau persoană fizică. Aceasta este o acuzație extrem de gravă", se arată într-un comunicat, făcându-se referire la articolul publicat miercuri de tolo.ro referitor la bacteriile dintr-un săpun lichid produs de Romchim și descoperite în 2014 la Spitalul Elias.

Hexi Pharma recunoaște că sunt probleme în sistemul sanitar, unele fiind "imense" și spune că, în încercarea de schimbare a sistemului, este alături de presă și de opinia publică.

"Ne bucurăm că sunt scoase la iveală (problemele), e spre binele tuturor. Dar spre binele public sau spre binele publicității unora, morții altora și creșterii cotei pe piața de dezinfectanți a dirijorului acestui scandal facem aceste discuții? La încercarea de schimbare a unui sistem, Hexi Pharma a fost alături de mass-media și de opinia publică, nu împotrivă. Dar după tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta ca adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanți sau, și mai grav, în sterilizați, sa fie puse pe seama Hexi!", potrivit comunicatului.

Compania spune că a tăcut până acum pentru că așa a decis Dan Condrea, dar că acest lucru nu se va mai întâmpla.  

Hexi Pharma "a jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a știut cum și cui. Dar vă atragem atenția, cu tot respectul:1. Că n-o să mai tăcem 2. Că în ritmul în care este gestionat de mass-media astăzi, acest scandal tinde să îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, îi ajutăm să profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piață și persoane care primesc 'mulțumiri' în Bani".  

Într-un alt comunicat, Hexi Pharma susține că probele din Polyodine analizate de Icechim la comanda Guvernului au fost preluate din spitale și "puteau fi vechi de câteva luni si păstrate în condiții improprii".

Totodată, compania afirmă că produsul și-a păstrat "o eficiență perfectă".

În  finalul comunicatului, Hexi Pharma spune că a evitat în ultimele zile să facă orice fel de declarații "întrucât copiii lui Dan Condrea nu aflaseră încă vestea și încercam să-i protejăm familia".

"Am sperat ca va exista atâta decență să lăsăm măcar 2 zile familiei, să-și plângă și să-și îngroape mortul", conchide firma.