Elevii din Iași vor putea ajunge la școală cu autobuzele și tramvaiele speciale puse lor la dispoziție de municipalitate.

Autobuzele și tramvaiele respective vor circula doar în intervalul orar 07:00 - 08:00 și atunci când elevii vor ieși de la cursuri. Se va stabili al doilea interval orar în funcție de programul acestora, relatează ziaruldeiasi.ro.

În aceste intervale, jumătate dintre mijloacele de transport în comun vor fi doar pentru elevi, deci cetățenii care doresc să ajungă la timp la serviciu trebuie să își schimbe programul obișnuit deoarece timpul de așteptare în stații va crește considerabil, iar aglomerația în autobuze și tramvaie va fi mare.

„Am decis împreună cu profesorii ca transportul public pentru elevi să înceapă la ora 7.00 dimineața. Va dura o oră, până la ora 8.00, iar pe fiecare traseu din municipiul Iași jumătate din capacitatea de transport public va fi dedicată elevilor. Pe durata săptămânii viitoare vom monitoriza și orele de întors ale elevilor pentru a regulariza transportul public în funcție de cum vor ieși aceștia din școli. Țintim în special Copoul, unde este cea mai mare aglomerație de școli, respectiv traseele 1, 3, 9, 36 și 42 care își vor adapta circulația în funcție de cum ies copiii de la școală”, a spus primarul Mihai Chirica, conform sursei citate

Poliția Locală va lua măsuri pentru fluidizarea traficului rutier, sprijinirea curselor speciale CTP pentru elevi și siguranța în zona unităților școlare.