În județul Brăila, sub cod portocaliu de viscol și ger, elevii merg la școală luni. În Călărași și Ialomița, programul unităților școlare este normal luni, urmând să fie reanalizată situația zilelor de marți și miercuri.

Comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Călărași: ,,În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a decis că, deocamdată, nu se impune suspendarea cursurilor, în județul Călărași. În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, se va reanaliza situația. De asemenea, dacă este cazul, unitățile de învățământ pot decide suspendarea cursurilor, după notificarea Inspectoratului Școlar Județean.”

Conform legii educației și regulamentului școlar, membrii consiliului de administrație al unei școli anume pot decide să suspende cursurile, dacă situația în localitatea respectivă este mai rea.

Totuși, în Călărași, dezinformarea i-a facut pe multi părinți să nu-și trimită copiii la școală, mai ales pe cei mici. Elevii preșcolari și din cliclul primar au venit puțini, influențați și de anunțul din mass-media că în alte județe sunt școlile închise. În Călărași, drumurile sunt în regulă, se circulă normal, bate vântul puternic, dar nu a nins foarte mult.


În Ialomița, școlile sunt de asemenea deschise și nu sunt semnalate probleme.