Șeful ISU Prahova colonel Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcție pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta aflată în derulare cu privire la incendiul produs la Ferma Dacilor, din localitatea prahoveană Tohani.

”La solicitarea șefului DSU, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcția de comandă deținută pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta aflată în derulare”, a anunțat joi DSU, relatează News.ro.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a cerut conducerii IGSU identificarea cât mai rapidă a doi ofițeri care să ocupe funcțiile vacante, în vederea continuării actului managerial la nivelul instituției.

Miercuri seară, șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova a fost schimbat din funcție, iar Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat sesizarea procurorilor cu privire la” unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale”.

Libertatea scrie că, în urmă cu patru ani și jumătate, Consiliul Județean (CJ) Prahova, prin președintele Bogdan Andrei Toader (PSD), a cerut, la Judecătoria Sectorului 1, demolarea construcției. După o primă decizie favorabilă CJ, cazul a fost retrimis în prima instanță, unde, după o expertiză favorabilă ”pentru intrarea în legalitate”, făcută în plină stare de urgență, deținătoarea terenului a câștigat. Noul președinte CJ n-a mai făcut apel.