Cererile de înregistrare pentru programul DV-2021 pot fi transmise începând de miercuri, 2 octombrie 2019, orele 19:00 (ora României) și până marți, 5 noiembrie 2019, orele 19:00 (ora României).

Înregistrările sunt acceptate numai electronic prin www.dvlottery.state.gov și nu se percepe nicio taxă de participare.

Potrivit Ambasadei SUA la București, legea permite trimiterea unei singure cereri de înregistrare în numele unei persoane în timpul perioadei de participare.

Programul DV-2021 vine cu reguli noi: în cerere trebuie inclus numărul pașaportului  solicitantului principal, țara care l-a emis și data de expirare. Această cerință se referă doar la solicitantul principal și nu la dependenții acestuia. Participanții care nu vor include datele pașaportului vor fi descalificați.

De asemenea, participanții vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile programului DV-2021.  Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate.

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2021.

Numărul de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecționată și de a obține informații despre solicitarea de viză și despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecționată.

Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poștale. Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, reținându-le paginile de confirmare și apoi pretinzând bani în schimbul informațiilor de pe cererea de participare. Participanții nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să și-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situația cererii lor de participare.

Începând cu data de 5 mai 2020, participanții la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecționată. 

Pe pagina Entrant Status Check participanții selecționați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei cât și pentru membrii familiilor lor eligibili.

Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check.

Dacă primiți un e-mail prin care sunteți anunțat că ați fost selecționat și vi se solicită bani, aceasta este o fraudă – nu deveniți o victimă! Folosiți numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) pe pagina oficială pentru a verifica dacă ați fost selecționați.

Comunicările prin mesaje e-mail ale Departamentul de Stat nu vor anunța selecționarea persoanelor, nu vor îndruma participanții să plătească taxe, nu vor furniza instrucțiuni de solicitare a vizei și nu vor da detalii despre data și ora interviului de viză.  Aceste informații sunt disponibile numai prin Entrant Status Check pe pagina oficială la www.dvlottery.state.gov.

Instrucțiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html