Inspecția Judiciară îl cercetează disciplinar pe procurorul Ovidiu Cristian Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru că nu a permis intrarea în casa lui Dincă înainte de ora 6:00 dimineața.

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea din funcție a procurorului, pe care îl acuză de exercitarea funcției cu gravă neglijență.

"În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reținut că procurorul de caz, sesizat cu infracțiunea de lipsire de libertate a unei minore și având, ca atare, obligația de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimțit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituția României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare.

Potrivit unui raport publicat marți de Parchetul General, în urma controlului efectuat de către procurorii Serviciului de Îndrumare și Control s-a stabilit că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Gheorghe Dincă, după ce  l-au identificat, ci, "în raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06:00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo".