Reuniunea are loc vineri, la Göteborg, Suedia.

În cadrul reuniunii vor fi abordate politicile și inițiativele în domeniu la nivel european, pentru a identifica modalitățile prin care Uniunea Europeană, statele membre și partenerii sociali pot asigura îndeplinirea priorităților economice și sociale comune, anunță Administrația Prezidențială.

Vor fi discutate subiecte precum: locuri de muncă echitabile, piețe ale muncii europene funcționale și echitabile, oportunități egale, protecție socială eficientă și sustenabilă, și promovarea dialogului social.

Președintele României va lua parte la sesiunea dedicată accesului pe piața forței de muncă, având programată o intervenție în care va sublinia importanța pe care o are educația în asigurarea îndeplinirii cerințelor de pe piața muncii și va insista pentru adaptarea continuă a politicilor educaționale la dezvoltările tehnologice și la dinamica de pe piața muncii.

De asemenea, Klaus Iohannis va sublinia necesitatea reducerii șomajului în rândul tinerilor, prin politici educaționale relevante, dar și prin acordarea de stimulente angajatorilor.

Cu prilejul Summitului, va avea loc și o reuniune informală a membrilor Consiliului European dedicată acțiunilor viitoare ale Uniunii în domeniile educație și cultură.