Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor. Mesajul a fost prezentat de consilierul prezidențial Sergiu Nistor, la o masă rotundă organizată la Camera Deputaților.

"În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de COVID-19, prețuirea contribuției fiecăruia la binele comun și solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depășim dificultățile cu care ne confruntăm. În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este și Ziua Internațională a Romilor (8 aprilie), sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne unește și ne îmbogățește spiritual, ceea ce ne insuflă energia și motivația de a ne construi împreună viitorul", se arată în mesajul prezidențial transmis în cadrul mesei rotunde "România, patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi”, organizate de Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale din Camera Deputaților.

"O societate tolerantă și deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci și capacitatea noastră de a respinge discursul urii și de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste și xenofobe. Avem responsabilitatea, autorități și cetățeni deopotrivă, de a fructifica valorile incluziunii, de a promova și a acționa în spiritul respectului față de celălalt, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată și tratată cu demnitate", a mai transmis președintele Iohannis.