Ministrul demis al dezvoltării, Ion Ștefan, a susținut că lucrările de investiții efectuate prin programele PNDL 1 și PNDL 2 nu au fost niciodată verificate în ceea ce privește realitatea în teren.

”Am în față raportul de audit financiar al Curții de Conturi a României, din 2018, cu privire la activitatea Ministerului Dezvoltării. Spune negru pe alb: Ministerul nu a efectuat controale privind verificarea exactității și a realității datelor raportate de beneficiari, comparativ cu situația din teren, referitoare la lucrările executate, motivând cu existența unui număr redus de personal și un volum mare de muncă.Cu alte cuvinte, tot Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 și 2 nu a fost controlat până în noiembrie 2019. S-au derulat miliarde de lei, bani publici, prin contracte între Ministerul Lucrărilor Publice și UAT-urile (Unități Adiministrativ Teritoriale) din România, iar aceste contracte și aceste lucrări nu au fost controlate niciodată. Lucrul ăsta îl menționează Curtea de Conturi a României”, a declarat luni seara, la Digi 24, ministrul demis al dezvoltării, Ion Ștefan.

El a mai declarat că o echipă de la DNA a ridicat luni documente cu privire la lucrări efectuate prin aceste programe: "DNA a venit și astăzi și am predat anumite documente pentru anumite lucrări”.