ÎPS Casian, arhiepiscop al Dunării de Jos, le transmite un mesaj dur celor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19, afirmând că se înșală amarnic cei care cred că Dumnezeu lasă pe cineva să moară dacă se vaccinează.

"Călăuza mea, omul meu, care nu mă părăsește niciodată, nu mă uită niciodată, nici pe patul de moarte, este Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos. 'Eu am venit ca lumea viață să aibă'. Chiar credeți că Dumnezeu lasă pe cineva să moară din cauza vaccinului? Ne înșelăm amarnic. Lăsați, fraților, interpretările, compozițiile chimice ale vaccinului, și ocupați-vă de compoziția duhovnicească a omului. Lăsați medicii să ne spună, că ei au studiat 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Știu mai bine medicii ce este vaccinul", a spus ÎPS Casian, potrivit Viata Libera.

El a mai spus în cadrul unei predici onșine că nu a auzit ca vreun medic să se vaccineze cu "moarte".

"Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viață, iar preotul să scoată viață veșnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Și le-a dat înțelepciune medicilor și oamenilor să ieșim cât mai repede din izolare. Iată de ce eforturile tuturor, ale profesorilor, ale părinților, ale copiilor, sunt acelea să ne încărcăm cu energie pozitivă și nu negativă", a mai spus acesta.

De asemenea, el afirmă până acum ne-a fost teamă de boală, iar acum ne temem de vaccin din cauza "prea multor știri și prea puțină cunoaștere".

"Boala e foarte ascunsă, se ascunde în teamă. Nu vedeți ce teamă avem acum? Până acum ne-a fost teamă de virus, acum ne e teamă de vaccin. De ce? Pentru că încă persistă în noi această cavalcadă de știri, prea multe știri și prea puțină cunoaștere. Preasfânta Biserică spune să îi întrebăm pe medici, să ne informăm, să nu luăm știrile de la persoane care nu sunt calificate în nimic. Iar știrile despre credință pe care nu le luăm de la preot, de la teolog, pot să ne rătăcească”, a mai spus acesta.