Un imobil în care locuiau trei români s-a prăbușit marți la Torino. Unul dintre români e în stare gravă, iar ceilalți doi în stare bună, a anunțat miercuri Ministerul afacerilor externe.

Ministerul afacerilor externe, prin Consulatul General al României la Torino, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbușirea unui imobil de locuințe, la data de 24 august 2021, în localitatea Torino, iar consulul general s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru a face demersuri pe lângă autoritățile locale și a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

”Din informațiile obținute a reieșit faptul că în imobilul prăbușit locuiau trei cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost rănit și este în stare gravă la spital, unde primește îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalți doi cetățeni români este bună, iar autoritățile locale le vor asigura temporar cazarea”, precizează MAE.

Reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu cetățenii români afectați și cu familiile lor, aceștia fiind asigurați de întregul sprijin consular, conform competențelor legale.

De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală unde a fost transportat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și în funcție de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Torino: +39 338 756 8134.