Președintele Klaus Iohannis a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep, după victoria acesteia de la Wimbledon.

"Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc", transmite Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.VICTORIE Wimbledon - Simona Halep câștigă finala în fața Serenei Williams
UPDATE (17:10) 6-2, 6-2 în 55 minute. Un meci calificat drept "excelent" din absolut toate punctele de vedere, împotriva Serenei Williams (cu 23 titluri câștigate). "Rezultatul unui meci perfect" - notează Eurosport, pe pagina Facebook.