Laurențiu Țenț a fost revocat din funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii Publice.

Decizia premierului Ludovic Orban a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

”Am cerut revocarea din funcție a președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanță. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal și care îmi relatează situații inaceptabile din teren, pentru mine contează mult. Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanța, posibilă în România, de a soluționa dosarele de pensii în timp și în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă față de problemele pensionarilor. Sigur că nu este ușor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Și cu un om ca mine care este foarte exigent. În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța”, a explicat ministrul muncii.

Laurențiu Țenț a fost numit în decembrie anul trecut, la propunerea Violetei Alexandru.

”Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea dar acest lucru nu înseamnă că de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Știu un lucru, se poate face performanță și la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante”, a mai spus ministrul muncii.

Până la numirea unei alte conduceri, atribuțiile președintelui Casei Naționale de Pensii au fost  preluate de secretarul general Tomiță Murgoci.