Serviciul Român de Informații (SRI) anunță că peste trei sferturi din angajații activi s-au vaccinat anti-COVID, iar promovarea s-a făcut în special prin medicii de familie.

77% dintre angajații activi ai SRI s-au vaccinat complet contra COVID până în prezent, arată datele obținute de Libertatea de la serviciul secret. Potrivit instituției, informația se referă doar la persoanele vaccinate în centrele gestionate de SRI și nu în alte centre de vaccinare.

„​Vă comunicăm faptul că în cadrul Centrelor de Vaccinare gestionate la nivelul Serviciului s-a înregistrat un procent de aproximativ 77% de cadre active vaccinate cu schema completă”, se arată în răspuns transmis de SRI, conform sursei citate.

Este vorba despre acele centre speciale despre care Libertatea a scris la începutul anului. Atunci, la lansarea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare, ziarul a dezvăluit că în România existau 213 centre de vaccinare deschise pentru vârstnici și bolnavi cronici și 340 deschise și rezervate personalului medical și din domeniile esențiale. Potrivit informațiilor ziarului, dintre cele 340 centre speciale, 240 erau destinate cadrelor medicale, iar aproximativ 100 erau destinate MApN, MAI, SRI, STS și SIE.