Perioada de analiză a ofertelor pentru licitația de achiziție a celor 400 de autobuze s-a prelungit până pe 10 martie 2018, a anunțat Primăria Capitalei.

Pe 5 decembrie a expirat perioada de 25 de zile de evaluare a ofertelor, scrie HotNews, iar primarul Gabriela Firea spunea în urmă cu câteva săptămâni că va anunța câștigătorul la finalul acestei perioade.

„Este important de subliniat că procedura se poate finaliza oricând în acest interval”, arată Primăria, într-un comunicat, în care explică de ce a fost necesară această prelungire: din cauza complexității caietului de sarcini și volumului mare de documente aferente propunerilor tehnice.

Perioada de depunere a ofertelor pentru licitația privind achiziționarea a 400 de autobuze urbane Euro 6 pentru transportul public din Capitală s-a încheiat pe 10 noiembrie. Patru companii au depus oferte: Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz Romania SRL și Otokar Europe.

Gabriela Firea a promis încă din toamna anului trecut că va cumpăra 400 de autobuze, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze, dar o primă licitație, lansată în vară, a fost anulată din cauza unui „viciu tehnic”.