Comisia Europeană a lansat concursul #LiderEuropean prin care provoacă elevii de liceu să elaboreze proiecte care răspund nevoilor sau oportunităților existente în comunitățile locale, printr-un video de 3 minute.

Cele mai bune proiecte pot câștiga premii în valoare totală de 2.000 de euro. Termenul limită pentru înscrieri este 13 noiembrie, iar concursul este adresat elevilor claselor a IX, a X-a și a XI-a.

Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Elevii trebuie să formeze echipe de patru membri și un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor online, pe platforma www.lidereuropean.ro, accesând formularul de înscriere. După confirmarea înscrierii, proiectul propus de echipă va trebui să fie încarcat, în format video, până la data limită.