Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a precizat sâmbătă, la Summitul PPE, că în Spania cetățenii se plâng că au prea multe autostrăzi, în timp ce aici românii protestează că au prea puține, ceea ce este ”ridicol”.

Lopez a declarat că a discutat zilele acestea cu președintele PNL, Ludovic Orban, ”un politician care își asumă răspunderea”.

”Conversațiile au fost despre viitorul României. El m-a întrebat despre infrastructura din Spania, despre proiecte. I-am spus că în țara noastră sunt nemulțumiți că se construiesc prea multe autostrăzi și aici protestează că se fac prea puține. Este ridicol”, a afirmat Antonio Lopez, la Summitul PPE de la Romexpo, relatează Mediafax.

Vineri, politicianul spaniol a explicat, într-o conferință comună cu Ludovic Orban, că infrastructura de transport construită în Spania a dus la cifre-record în turism în ultimii ani.

La rândul său, Michael Schneider, liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, a spus că dezvoltarea României a fost împiedicată de incompetența actualului Guvern socialist, de birocrația sufocantă și lipsa alocărilor pentru autoritățile regionale și locale.