Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat luni că la Secția 16 de Poliție - de unde mai mulți polițiști au sechestrat și bătut doi bărbați anul trecut - se desfășoară controale. Între timp, cei doi bărbați au decedat.

Chestionat în legătură cu informația conform căreia cei doi bărbați care i-au acuzat de tortură și de rele tratamente pe polițiștii de la Secția 16 au fost găsiți morți, ministrul de interne a declarat că se vor face controale la această secție.

”Corpul de control al ministrului realizează o acțiune de control la Secția 16. Imediat ce va fi finalizată această acțiune, concluziile le o voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut și eu aceste informații, nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar. Nu vreau să intru în detalii, dar spre exemplu ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetățean suferea de o boală incurabilă și nu vreau să intru în alte detalii, familia a comunicat aceste lucruri și nu dorește să facă alte comentarii, ceea ce și pe noi trebuie să ne determine să le respectăm această dorință. Până la urmă se poate prezenta cauza decesului, evident pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la Secția 16 voi face ordine”, a susținut Lucian Bode, într-o conferință de presă susținută luni la Palatul Parlamentului.