Echipa Ministerului de interne anchetează trei ofițeri ISU, după ce o femeie nu putut fi salvată dintr-un incendiu, întrucât pompierii nu aveau nici scară, nici saltea pneumatică.

”Va începe astăzi cercetarea disciplinară a celor trei ofițeri, dincolo de sancțiunile care deja au fost date", a anunțat luni dimineață ministrul de interne, Lucian Bode.

El a mai spus că un ofițer cu funcție de conducere din ISU Constanța și-a depus actele de pensionare, acestea fiind aprobate de conducerea IGSU.

"Un ofițer cu funcție de conducere în cadrul ISU Constanța și-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi și respectivul ofițer cu funcție de conducere va merge în pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ceea ce privește componenta logistică, și anume mă refer clar la scara respectivă care era defectă de foarte mult timp", a explicat Lucian Bode.

Ministrul de interne a susținut că intervenția în cazul de la Constanța a fost plină de bâlbe.

"Astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-au obișnuit în marea majoritate a situațiilor colegii de la ISU, nu sunt permise, și acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, din momentul în care a fost anunțat la 112 până la momentul intervenției, ați văzut ce s-a întâmplat și la locul incendiului.Toate aceste bâlbe vor fi cercetate și concluziile specialiștilor vor fi prezentate, evident cu măsurile care se impun", a afirmat Lucian Bode.