Ministerul Afacerilor Externe anunță că duminică au fost repatriați 245 de români din Statul Israel.

În urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, la 8 octombrie, 245 de cetățeni români au fost repatriați din Statul Israel, printre care și două grupuri de pelerini, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM, respectiv două curse operate de o companie aeriană privată.

MAE informează că, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, se află o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah cu scopul de a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

De asemenea,  MAE precizează că o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă ale Celulei de Criză MAE s-a deplasat în cursul zilei de 8 octombrie 2023 în Statul Israel, în vederea sprijinirii eforturilor de repatriere a cetățenilor români, deja întreprinse de către misiunile consulare implicate.

Ministerul de Externe reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica "Alerte de călătorie" de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv și își pot anunța prezența în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactați.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro - rubrica "Sfaturi de călătorie" și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!".