Ministerul de externe a confirmat vineri moartea a doi români în localitatea Akwesasne (în apropierea graniței SUA – Canada).

Potrivit ultimelor date comunicate de autoritățile canadiene prin intermediul Ambasadei României la Ottawa și Consulatului General al României la Montreal, care au continuat să monitorizeze evoluțiile incidentului soldat cu decesul mai multor persoane din localitatea Akwesasne (în apropierea graniței SUA – Canada), a fost confirmată cetățenia română a două dintre victime.

MAE precizează că se cunosc numele și vârsta celor două persoane decedate.

Autoritățile canadiene au subliniat că, având în vedere că ancheta în acest caz este încă în desfășurare, mai multe informații nu pot fi comunicate la acest moment.

Ambasada României la Ottawa și Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul atât cu autoritățile locale canadiene, cât și cu rudele celor decedați cu privire la procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor. 

La sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane au decedat în timp ce încercau să intre în SUA din Canada cu o barcă traversând râul St. Lawrence, potrivit Reuters.