Ambasadei României în Italia i-a fost semnalat faptul că trei cetățeni români, din care doi minori, sunt prinși într-un hotel înghițit de avalanșă în localitatea Farindola, regiunea Abruzzo.

video: Le Monde 

”În urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanșată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetățeni români (un adult și doi minori) s-ar afla în incinta unității de cazare”, potrivit MAE.

Ministerul mai precizează că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii.

Soțul româncei, cetățean italian, a povestit că echipele de salvare au ajuns la el și l-au scos din zăpadă, dar nu are nicio veste despre soarta soției și a copiilor, scrie presa italiană, citată de Digi24. 

Circa 30 de oameni, inclusiv copii, sunt dați dispăruți și ar putea fi morți după ce un mic hotel din munți, în centrul Italiei, a fost lovit de o avalanșă declanșată de o serie de aproape 100 de cutremure.