MAE îi informează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că există și se menține riscul ridicat al incendiilor de vegetație (grad 4 din 5) pentru data de 28 august în mai multe regiuni.

Secretariatul General de Protecție Civilă avertizează că există și se menține riscul ridicat al incendiilor de vegetație (grad 4 din 5) pentru data de 28 august, pe fondul temperaturilor ridicate și a intensificărilor de vânt, în următoarele zone: Attica, Grecia Centrală, Argolida, Korinthia, Ilia, Ahaia, Evros, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Samothraki, Insula Skyros și Insula Limnos.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena:+306978996222 și cel al Consulatului General la Salonic:+306906479076. 

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=enwww.meteoalarm.eu și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.