Crucea Roșie Română și cea Suedeză au deschis vineri, cu ajutorul donațiilor obținute printr-o campanie umanitară, un magazin social în Constanța dedicat refugiaților ucraineni din România.

 

Magazinu este situat pe strada CPT Papadopol, nr. 14 și va fi deschis de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 - 16.00.  Aici, refugiații din Ucraina, după înscrierea în baza de date a filialei, vor beneficia gratuit de sprijin cu produse de primă necesitate la un interval de 20 de zile, acordat pentru fiecare membru al familiei.

"Prin deschiderea magazinului social "Humanity concept store", ne-am dorit să aducem un strop de speranță și solidaritate în rândul comunității ucrainene din județul Constanța. Suntem recunoscători pentru sprijinul financiar oferit de Crucea Roșie Suedeză și pentru donațiile generoase primite în cadrul campaniei "Umanitatea nu are granițe. Nevoile umanitare urgente ale cetățenilor ucraineni nu au granițe, iar noi, Crucea Roșie Română, suntem alături de ei", a declarant Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române. 

Activitatea umanitară a Crucii Roșii Române pentru ajutorarea poporului ucrainean a fost susținută pe tot parcursul ultimului an de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și de Comitetul Internațional de Cruce Roșie (CICR), precum și de alte Societăți Naționale de Cruce Roșie. 

Pentru a continua sprijinul oferit cetățenilor ucraineni afectați de război, Crucea Roșie Română continuă campania umanitară de strângere de fonduri prin donații online. Crucea Roșie Română a mai contribuit, în decursul anului trecut, prin informare și asistență umanitară oferită în punctele de frontieră, aeroporturi și gări pentru civilii ucraineni care au intrat în România, unde au fost 217 541 beneficiari, însă a oferit și ajutor centrelor de cazare cu hrană, apă, produse de igienă și materiale sanitare în valoare de 2,659,054 euro. 

De asemenea, pentru a ajuta cetățenii ucraineni, filialele Crucii Roșii au mai asistat direct prin serviciile oferite, mai exact: produse de igienă și îmbrăcăminte, asigurarea de mese calde, activități de socializare și educative pentru copii, asistență medicală și asistență psiho-socială, magazine sociale, acțiuni în urma cărora au fost 357 997 de beneficiari, dintre care aproximativ 40% copii.