Peste 70 de amenzi au fost date participanților la protestul organizat de AUR la Parlament, a anunțat marți seara MAI. Un bărbat a fost audiat, fiind suspectat că a vandalizat patru mașini.

UPDATE

Doi dintre protestatarii care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului în timpul protestului de marți au fost puși sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, relatează Agerpres.

+++

Patru autovehicule fac obiectul verificărilor, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de distrugere, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere prealabilă. Una dintre mașini îi aparține deputatului neafiliat George Ionescu.

"Manipularea dăunează grav democrației. Astăzi, mi-a fost vandalizată mașina în curtea Parlamentului de către un grup de indivizi care aparent protestau împotriva PLX 545, ce prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă. Au vandalizat bunul privat al unui om care, culmea, nici măcar nu susține certificatul verde”, a scris el pe Facebook.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost audiat la sediul unei secții de poliție din Capitală, fiind  bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere, asupra celor patru autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

”Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție", a anunțat MAI într-un comunicat.

"În paralel, cu privire la evenimentul de astăzi, sunt cercetate alte două infracțiuni, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice și violarea sediului profesional. Până în prezent, din verificările efectuate, a reieșit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice", a mai anunțat MAI.

Alte 167 de persoane participante la manifestarea publică au fost identificate și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei.

Totodată, ministrul de interne, Lucian Bode, a dispus Corpului de Control al MAI să efectueze, de urgență, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acționat astăzi la Palatul Parlamentului. 

Protest AUR în fața Parlamentului. Intrările și ieșirile din clădire, blocate câteva ore

Mai mult pe EurActiv »