Un tânăr de 25 ani din București, cu afecțiuni psihice, a fost reținut de către procurorii Parchetului Judecătoriei Sect. 1 în dosarul amenințărilor antisemite transmise actriței Maia Morgenstern. El a fost plasat de judecători sub control judiciar.

UPDATE

Tânărul a fost plasat luni sub control judiciar pentru 60 de zile, informează Mediafax.

+++

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus ”confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale față de o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare”, potrivit unui comunicat al instituției. Dosarul a fost declinat Parchetului Judecătoriei Sectorului 3.

Pe 27 martie 2021, tânărul a trimis de pe adresa de email ”un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea și cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate (Maia Morgenstern) și la adresa angajaților Teatrului Evreiesc de Stat. Prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul Direcției de Investigații Criminale s-a dispus reținerea suspectului pe o durată de 24 de ore”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Actrița Maia Morgenstern a depus plângere la poliție, după ce a primit un email în care era amenințată cu moartea. Mesajul a fost transmis pe toate adresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat.

Deoarece era semnat ”din partea AUR”, liderul formațiunii extremiste George Simion s-a dezis de mesaj și a condamnat atacul la adresa actriței. El a precizat că autorul mesajului, Andrei Illarie, nu este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. 

Ulterior, Teatrul Evreiesc a primit un nou mesaj antisemit de pe adresa enolagay@usa.com.