Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că sprijinirea Republicii Moldova în idealul ei de a adera la Uniunea Europeană este o datorie istorică și morală pentru Coroana Română.

"Regele Ferdinand și Regina Maria, străbunicii mei, pot fi considerați în țara-soră <părinți> ai istoriei ei moderne, iar Regele Mihai, tatăl meu, este respectat și admirat, în egală măsură de națiune și de autoritățile politice.

Coroana Română este, totodată, un instrument de sprijin și un depozitar de valori europene. În ultimele două decenii, Familia Regală a dezvoltat în Republica Moldova proiecte în educație, economie, învățământ militar, cultură și societate civică și știm cât de vibrante sunt, în această țară, atât generația tânără, cât și elita intelectuală. De fapt, o parte importantă a lor muncește și trăiește în prezent în țările UE, unde și-a câștigat respectul și încrederea comunităților de adopție.

Îmi exprim profunda încredere și convingere că acum este momentul potrivit pentru a face din Republica Moldova o parte a familiei noastre europene de națiuni demne și sigure", a transmis Majestatea Sa Margareta.