Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri, în Afganistan, în jurul orei 10:00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Ulterior, unul dintre ei a decedat.

UPDATE

Caporalul Mădălin Stoica a decedat vineri, în urma atacului. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al MApN din 2002, anunță ministerul.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.  

***

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit, anunță Ministerul Apărării.


Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor.

Numele militarilor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor, precizează Ministerul Apărării Naționale.