Ministrul interimar de interne, Marcel Vela, a declarat marți, la bilanțul MAI pe 2019 că anul trecut a existat o creștere a infracțiunilor față de 2018.

"Constatăm o creștere a volumului de muncă, înregistrându-se un număr mai mare de dosare penale, de persoane trimise în judecată sau față de care au fost dispuse măsuri preventive. Se înregistrează o creștere a infracțiunilor sesizate față de anul 2018. Creșteri semnificative de peste 4% se înregistrează în 27 de județe și în municipiul București și mă refer la majoritatea tipurilor de infracțiuni sesizate, cele contra persoanei, contra patrimoniului și cele stradale", declarat Marcel Vela la bilanțul MAI, la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că activitatea din ultimii ani a MAI a demonstrat "o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august".

"Instituția dumneavoastră are obligația să-și facă o autoevaluare profundă pentru a identifica factorii care au dus la situațiile pe care le-am menționat și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a MAI de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja și apăra cetățenii români", a spus Iohannis.