Primele echipaje de pompieri care au ajuns la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" au constatat că nu a fost vorba despre un incendiu, iar în interiorul unității mobile ATI, unde erau internați șapte pacienți, nu a pătruns fum sau abur.

Declarația îi aparține colonelului Orlando Șchiopu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență București - Ilfov (ISUBIF).

"La ora 22:22 (duminică), am fost anunțați despre un incendiu la unitatea de terapie intensivă mobilă. Ne-am deplasat cu opt autospeciale de apă cu spumă, două autospeciale de salvare la înălțime, trei descarcerări și 12 echipaje SMURD de prim-ajutor și terapie mobilă intensivă, două echipaje ale serviciului de Ambulanță București-Ilfov. Primele echipaje au ajuns la ora 22,30. Au constatat că în interiorul unității de terapie intensivă se află șapte pacienți și nu era vorba despre un incendiu, nu se vedea flacără. Am procedat în primă fază la evacuarea celor șapte pacienți. Urmează să facem verificări, pentru a stabili dacă a fost abur, dacă a fost fum, dacă a fost flacără sau nu”, a declarat Olando Șchiopu, care a condus intervenția, relatează Agerpres.

El a precizat că unitatea de climatizare a unității exterioare a fost dată în folosință în octombrie anul trecut și a fost verificată de curând.

Și managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a afirmat că unitatea mobilă ATI a fost închisă săptămâna trecută, "a fost verificată", s-a făcut dezinfecție și curățenie și s-a redeschis vineri.

”Nimeni nu a fost rănit (...). Înțeleg că lucrurile sunt din nou funcționale. Nu a existat foc. Pacienții sunt transferați", a declarat Vlad Vociulescu la Antena 3.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat luni dimineața că la Institutul ”Marius Nasta” nu a fost vorba despre un incendiu și că se așteaptă raportul final al anchetei: ”Este important că nimeni nu a fost rănit, pacienții care erau acolo au fost transferați”.

Beatrice Mahler a anunțat luni dimineața că toți cei 7 pacienți din unitatea mobilă de Terapie Intensivă sunt bine și au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului.