Marții s-au deschis 12 noi cabinete pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna, urmând ca pe 13 aprilie să se deschidă alte 144 de cabinete pentru administrarea vaccinului produs de Pfizer.

"Din 6 aprilie au fost operaționalizate încă douăsprezece cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Moderna, așa încât în momentul de față vorbim de aproximativ 86 de centre de vaccinare cu Moderna, care cumulează un total de 103 fluxuri de vaccinare. De asemenea, din data de 13 aprilie vor fi operaționalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer, iar din data de 20 aprilie vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca de asemenea vaccin de la compania Pfizer", a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Tot el a spus că, începând de miercuri, va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux, de la 60 de persoane la 90 de persoane în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv vaccin de la compania AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Pfizer numărul de persoane alocate pe flux crește la 72 de persoane.

"Nu am optat pentru creșterea la 90 de persoane deoarece ne-am dorit ca în decursul lunii aprilie să putem deschide toate centrele cu Pfizer care au fost pregătite la nivel național", a mai punctat acesta.