Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) a decis, luni, ca purtarea măștii de protecție să devină obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi al Capitalei, în piețe, târguri, stații STB și CFR.

"S-a hotărât purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe, în târguri și în expoziții, pe toată durata desfășurării expoziției, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măștii în spațiile STB, în gări, stații CFR, peroane, autogări, stații de auto, taximetre", a spus, luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului - Municipiul București, Mariana Stancu-Țipișcă.

Ea a informat că s-a stabilit pentru organizatorii de evenimente sau spectacole obligativitatea de a pune la dispoziția publicului măști de protecție. De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că s-a decis obligativitatea participanților la evenimente, la spectacole de a purta măști de protecție pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă și până la ieșirea din aceasta.

Stancu-Țipișcă a menționat că hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

În altă ordine de idei, ea a anunțat că, în urma unei alte hotărâri a CMSU de luni, și CFR va face parte din CMSU."A dorit CFR-ul să fie membru cu drepturi depline în acest comitet, pentru că și ei contribuie (...) la măsurile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID și nu s-a opus nimeni ca CFR să fie membru de drept în acest comitet", a adăugat Stancu-Țipișcă.