Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat contractul de finanțare ”Alternative Therapies in Maramureș and Ivano Frankivsk”, derulat în cadrul Programului Operațional România – Ucraina 2014-2020.

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk, anunță Ministerul dezvoltării.

În localitatea Recea, din județul Maramureș, se va construi un centru nou pentru terapii alternative, care va cuprinde șapte cabinete medicale pentru terapii specifice, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale (cai, ponei și câini). 

Totodată, va fi reabilitată Clinica pentru copii a Spitalului din Ivano-Frankivsk (Ucraina), secția de terapii alternative, care cuprinde trei cabinete medicale, o sală mare de sport și un hol de acces. 

Contractul, în valoare totală de 3.349.588,15 euro (din care 1.300.000 euro reprezintă fonduri nerambursabile), are ca beneficiar-lider Consiliul Judetean Maramureș, și ca parteneri Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina. 

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.