EURACTIV.ro organizează un webinar pentru jurnaliști și studenții/masteranzii interesați de înțelegerea și adoptarea terminologiei non-discriminării etnice. Webinarul va fi succedat de două evenimente similare, care oferă și 10 burse pentru articole.

EURACTIV.ro poate găzdui articole propuse de studenți/masteranzi, cu condiția ca acestea să fie avizate de un cadru didactic de specialitate.

Webinarul din 21 octombrie, ora 16:00, este parte a proiectului MINDSET (Moving the Ideas of Non-Discrimination: Supporting an Equality Transformation) și va conține două sesiuni interactive:

1) "Dacă nu stai cuminte, vine țiganul și te fură!", provocare de Gelu Duminică, doctor în sociologie și profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București

2) "Cum documentezi și scrii cu empatie despre comunități vulnerabile?" dezbatere cu Oana Sandu, reporter DoR, cu experiență în documentarea de reportaje pe tema discriminării. 

Webinarul este deschis tuturor jurnaliștilor și studenților la jurnalism interesați să conștientizeze și să adopte terminologia privind nediscriminarea în acord cu legislația europeană.

Înscrierea se face prin completarea următorului formular online.

Recomandarea organizatorilor este ca, pentru înscriere, să fie folosite datele instituționale.

Sinergii: webinarul este organizat în parteneriat cu Freedom House și Agenția de Dezvoltare Comunitară "Împreună”, fiind complementar altor două webinarii și unui concurs organizate de parteneri, la finalul cărora vor fi selectați 10 jurnaliști ale căror proiecte editoriale vor fi remunerate cu câte 200 de euro. Mai multe detalii aici.

MINDSET: Pași spre o Uniune Europeană fără discriminare rasială sau pe criterii etnice

Mai mult pe EurActiv »