EURACTIV.ro, Freedom House și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” organizează în proiectele MINDSET și NO Hate! trei webinarii media gratuite pentru jurnaliști, bloggers, vloggers, podcasters. Zece lucrări vor fi premiate. Locuri limitate.

Dinamica mentalităților depinde de contextul istoric-cultural și poate fi remodelată. Terminologia non-discriminării e cunoscută insuficient atât în România, cât și în Europa. Miturile pot fi confirmate sau spulberate.

Gândirea europeană se învață pe tot parcursul vieții. No Hate! și MINDSET sunt așadar provocări care depind foarte mult de influențatori.

Mass-media reprezintă cel mai puternic factor de influență. Discursul public poate fi transformat cu ajutorul jurnaliștilor din discurs al urii în discurs al toleranței. Exemplul copleșitor în România cu privire la discriminarea etnică se referă la comunitatea romă.

”De ce rom, și nu țigan?” terminologia non-discriminării etnice, miercuri 21 octombrie, ora 16:00, durată 2 ore

Traineri: Gelu Duminică, sociolog, Oana Sandu, jurnalist specializat în storytelling

Identitatea comunității rome, webinar de tip mythbuster, axat pe drepturile omului, joi 29 octombrie, ora 16:00, durată 2 ore.

Redactare inclusivă pe tematica: comunitatea romă, webinar suport pentru politici publice, joi, 5 noiembrie, ora 16:00, durată 2 ore Webinariile sunt deschise tuturor jurnaliștilor și studenților la jurnalism interesați să conștientizeze și să adopte legislația europeană.

Înscrierea se face prin completarea următorului formular online. Recomandarea organizatorilor este ca, pentru înscriere, să fie folosite datele instituționale. 

Webinariile vin la pachet cu o provocare: participarea la concursul de proiecte editoriale organizate de parteneri. Mai multe detalii pe pagina pressHUB.

Photo 38119635 © - Dreamstime.com

”De ce rom, și nu țigan?” Media training pe terminologia non-discriminării etnice

Mai mult pe EurActiv »