Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a amintit luni, în discursul său din deschiderea adunării generale a organizației, de puterea de sacrificiu de care a dat dovadă medicul-erou Cătălin Denciu.

Astfel, Ppeședintele OMS a anunțat că acesta este premiat de organizația internațională pentru curajul său, conform unor informații publicate pe pagina de Twitter a instituției și citate de Agerpres.

"Medicul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. El se afla în tură în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienți cu COVID-19, când un incendiu a izbucnit în spital. Zece pacienți au murit în incendiu. Încercând să salveze pacienții, doctorul Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din corp", a declarat directorul OMS.

"Azi îi vom oferi un premiu pentru a onora serviciul său, sacrificul făcut și exemplul (pe care l-a oferit)", a mai declarat directorul OMS despre medicul-erou român, reamintind că astfel de cazuri reprezintă doar câteva exemple dintre milioanele de povești despre curaj, suferință, disperare, luptă și triumf ale personalului medical aflat în luptă cu pandemia.

În noiembrie 2020, Cătălin Denciu, medic la Spitalul Județean Piatra Neamț, a fost grav rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în timp ce încerca să salveze din flăcări pacienții. Acesta a fost ulterior transferat la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.