Specialiștii MedLife anunță că au fost confirmate în România primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a noului coronavirus.

Cele două rezultate fac parte dintr-un lot de 93 de probe analizate în mod aleatoriu și au fost confirmate la doi pacienți din București și Pitești. Alte 72 de probe conțin tulpina britanică, transmite MedLife printr-un comunicat de presă.

Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Alexandria – 1 pacient.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică.

Divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat până în prezent 151 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie și 2 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană dintr-un total de aproape 600 probe analizate.