Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Maria Curie" va deveni spital regional și se va extinde prin construirea de noi clădiri, iar Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr.C.C. Iliescu" va avea un nou sediu.

Decizia a fost anunțată, miercuri, la finalul ședinței de guvern, de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, propunerea Ministerului Sănătății de inițiere a unui Program de Modernizare a Infrastructurii Spitalicești (PMIS) și demarării, împreună cu Ministerul Finanțelor Publice, a negocierilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea accesării Facilității de Pregătire a Proiectelor de Infrastructură pentru realizarea fazei pilot din program.

Ca primă fază, Ministerul Sănătății propune implementarea unui proiect pilot care să includă construcția de clădiri noi pentru două spitale, Spitalul Clinic de Urgență pentru copii ”Maria Sklodowska Curie” și Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr.C.C. Iliescu”, ambele din București, scrie Mediafax.

Cele două spitale au fost selectate pe baza unei analize care a ținut cont de nevoile sistemului național de sănătate, existența unor echipe medicale specializate, mecanisme facile de monitorizare și control la nivelul Ministerului Sănătății asupra structurilor respective, riscurile la care sunt supuși pacienții în lipsa unei intervenții rapide și experiența anterioară în dezvoltarea unor investiții importante a echipelor de management.