O degajare de fum s-a produs luni dimineaţă în staţia de metrou Piaţa Victoriei din cauza unui scurt circuit produs în zona unui izolator de tensiune. Metrorex a anunţat că circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în condiţii normale.

"Informăm publicul călător că astăzi, 6 noiembrie 2017, în jurul orei 9:35, la trecerea unui tren de metrou pe Magistrala 2 de la Piaţa Victoriei 1 spre Aurel Vlaicu, s-a produs un arc electric în zona unui izolator, cu degajare minoră de fum. Circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în condiţii normale", a precizat Metrorex într-un comunicat.

Compania a dat asigurări că nu a existat "în niciun moment vreun pericol de incendiu", iar pasagerii au călătorit în siguranţă, "singurul inconvenient fiind fumul simţit de aceştia pe o durată scurtă de timp, în mod pasager, la trecerea punctuală prin zona respectivă".

"Echipele Metrorex au intervenit de urgenţă pentru evacuarea fumului cu ajutorul sistemelor speciale de ventilaţie", se mai arată în comunicatul companiei, care prezintă scuze călătorilor pentru "disconfortul creat".

Vineri a avut loc un alt incident la metroul din Bucureşti, când un tren a oprit la aproximativ 200 metri de staţia Eroilor, sensul dinspre Politehnica, călătorii fiind evacuaţi, din cauza unui scurtcircuit. În urma incidentului, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat că l-a demis pe șeful Metrorex, deşi directorul general al companiei poate fi demis doar de Consiliul de Administraţie, conform ordonanţei privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.