Procesul de vaccinare a cadrelor didactice în centre special dedicate lor și după o procedură de programare diferită decât la restul categoriilor va debuta miercuri.

"Am stabilit că procesul de vaccinare a cadrelor didactice va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor și se va încheia pe 10 martie. Miercuri va începe procesul în 23 de județe și În București, pe 25 februarie va începe vaccinare în alte 14 judete, din 26 februarie în alte 2 judete și de pe 1 martie în ultimele trei județe rămase", a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. 

Aproximativ 60.000 de cadre didactice urmează să fie vaccinate până pe 10 martie, mai spune Gheorghiță. Peste 42.000 au fost deja vaccinate și 128.000 sunt programate.

Colonelul a mai precizat că modalitatea de programare a fost transpusă într-o Intrucțiune care a fost trimisă către DSP-uri și către Ministerul Educației.

Astfel, programare nu se va face în platforma informatică, ci unitățile de învățământ centralizează listele cu cei care vor să se imunizeze și transmite aceste liste către DSP. În funcție de capacitatea de vaccinare, Direcțiile vor programa persoanele, iar beneficiarii vor fi informați de inspectoratele școlare și de directorii de școli.

Cadrele didactice vor primi serurile produse de AstraZeneca și Pfizer.

Vaccinarea se va desfășura în spații special puse la dispoziție de Ministerul Educației sau în alte spații.

În București vor exista 22 de puncte de vaccinare pentru cadrele didactice, deschise la Centrul Expozițional Romexpo.

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat faptul că în cazul creșelor si grădinițelor se pot vaccina toți angajații, pe când în cazul școlilor primare, gimnaziale, liceale și în universități se pune accent stric pe învățători, educatori și profesori.